Dao Lu

Dao Lu is een moderne krijgskunst, gericht op het oplossen van conflicten, vaak zonder ‘iets te doen’. Conflicten kunnen bestaan in jezelf en tussen jou en anderen. Door het leren van 'Niet-Vechten', op alle niveaus van je denken, voelen en handelen, ontstaat een diep ontspannen en geaard lichaam, een heldere, levendige geest en nieuwsgierig, adaptief gedrag.

Je leert problemen op te lossen zonder te forceren én zonder te vermijden. Je leert te handelen op gevoel.

Dao Lu is een filosofie én een trainingsmethode. De filosofie is abstract en laat je vrij om zelf invulling te geven aan de principes. De trainingsmethode is compact en concreet en laat je de principes direct in je lichaam ervaren en toetsen zodat je een voortdurende milde feedbackloop creëert die je kunt gebruiken om je meest harmonieuze levenspad te vinden en te behouden.

Dao Lu bestaat uit meditatieve bewegingen, die je solo of met een partner traint. De solo training maakt je lichaam sterk, ontspannen en soepel. De training kalmeert je geest en verdiept en verruimt je lichaamsbewustzijn.

De partnertraining leert je contact te maken met anderen, de ander aan te voelen en samen te werken zonder jezelf en je persoonlijke ruimte te verliezen. Dreigende botsingen buig je terug naar evenwicht. Het momentum van jou en je trainingspartner gebruik je voor een constructieve beweging, gericht op het herstellen van harmonie en samenwerking. Of, in geval van nood, voor zelfbescherming, met zo min mogelijk schade voor de ander en de relatie.
Zo leidt de training van Dao Lu naar zelfbeschikking, zelfbescherming, conflict oplossen en harmoniseren.

De training verbetert op een geleidelijke manier je gezondheid en vitaliteit. Je verhoogt de kwaliteit van het weefsel in je spieren, bindweefsel, zenuwstelsel en organen. Je creëert meer ruimte in je gewrichten, verbetert je stofwisseling en je doorbloeding.

Maar in de eerste plaats is Dao Lu, door de vloeiende, natuurlijke bewegingen gewoon heel prettig om te doen.

Blog