Team

Mark Sluijter studeerde klinische psychologie in Leiden. Mark is opgeleid tot Gezondheidszorgpsycholoog en volgde de 4 jarige opleiding tot Hypnotherapeut bij de NVvH. Hij werkte 10 jaar in de tweedelijns psychiatrie.
Hij schermde van z'n 9e tot z'n 19e jaar, waarvan zes jaar in de nationale ploeg. Hij zocht enkele jaren zijn weg via Aikido, Jiu Jitsu, Kiokushinkai en Shotokan Karate en Wing Chun tot hij in 1988 zijn leraar ontmoette. Sinds '88 krijgt hij intensief privé les in Tai Chi Chuan en Wing Chun Kung Fu. In 2000 kreeg hij toestemming van zijn leraar om les te geven. Sinds 2001 leert Mark daarbij Chi Kung van Master Luke Chan uit Zongshan, China. In 2002 besloot hij te stoppen met zijn werk in de psychiatrie en zich volledig aan trainen en lesgeven te wijden.

Samir Rawas Sarayji, Dao Lu Trainer nr. 01, studeerde Mathematical Sciences (2006) en English and Literature (2015). Hij werkt als freelance redacteur bij onder anderen Stichting Cecile’s Writers Magazine en als Tai Chi instructeur op locatie, hij geeft workshops bij bedrijven en op events. Samir groeide op in Nigeria, waar hij drie jaar lang Tae-kwon-do en boxen heeft getraind. Sinds 2005 traint hij intensief Tai Chi Chuan en Lu Kung Fu bij Fire Dragon, in zowel groepslessen als met privé lessen. Sinds 2013 traint hij ook intensief Chi Kung. Bij Fire Dragon geeft Samir de Tai Chi les op dinsdagavond 19.30.
Zijn eigen website is: Chi Works

Tim Sluijter, Fysiotherapeut en Dao Lu Trainer nr. 02, heeft de krijgskunst met de paplepel binnen gekregen. Opgegroeid in de kwoon, weet hij niet beter dan dat denken, voelen en doen één zijn. Tim leidt de Dao Lu training op de donderdagavond en verzorgde ruim twee jaar lang dagelijkse Dao Lu training bij Triora verslavingszorg.

Malaika Sluijter-Wentink is de stille kracht van Fire Dragon. Met gevoel voor de natuurlijke weg zorgt ze voor rust en harmonie in ons trainingshuis en is ze betrokken bij alle aspecten van de school, behalve het lesgeven zelf. Ze leefde van haar 8ste tot haar 12de op de Filippijnen, studeerde een jaar geneeskunde in Leiden en rondde in Utrecht haar studie Taal- en cultuurstudies met als specialisatie Kunstbeleid en -management af. Ze werkte o.a. voor het zijde bedrijf van haar moeder en traint, net als alle leden van ons gezin, regelmatig Dao Lu. Ze heeft enige roem verworven met haar maaltijden tijdens workshops en zomertrainingen.

Sebastiaan van Zaanen, Dao Lu Trainer nr. 03
Op 11-jarige leeftijd ontdekte Sebastiaan (1980) dat er, naast de intellectuele ontwikkeling op school, nog veel meer te leren was. Hij kwam in aanraking met Karate en Taekwondo waar zijn onderzoek naar de mogelijkheden van lichaam en geest begon.Sindsdien onderzoekt hij een meer integrale benadering van zijn eigen bewustzijn. Dit houdt in dat hij in en rondom zichzelf een gezonde balans nastreeft in het prikkelen van hoofd, hart, hara en handen.
Hij heeft een achtergrond in verscheidene lichaamsdisciplines. Naast het behalen van een zwarte band in Taekwondo, trainde hij enige tijd Iwama Ryu Aikido. Sinds 2012 bekwaamt hij zich in Dao Lu. Hij is met name geïnteresseerd in de relatie tussen deze vormen en de effecten en toepasbaarheid ervan in de dagelijkse hectiek van een Westerse samenleving vol afleidingen en verleidingen. Naast zijn werk via Mind your Move zet hij zich actief in voor de transitie naar een duurzame samenleving. Dit doet hij als sociaal ondernemer in Den Haag door het opbouwen van een gemeenschap rondom een eerlijk, lokaal voedselsysteem onder de naam Lekkernasuh. In al zijn bezigheden combineert hij graag de wijsheid die ligt verscholen in krijgskunst met de meer academische vaardigheden uit zijn masterstudies Bedrijfscommunicatie en Strategisch Leiderschap naar Duurzaamheid. Eigen website: http://mindyourmove.nl

Fotografie: Gregor Servais