Fire Dragon

In de jaren '90 begon Mark Sluijter, naast zijn werk als psycholoog, thuis privéles te geven en sinds 1998 enkele kleine groepjes. Hij koos Fire Dragon als naam voor zijn prille schooltje met het symbool van een schouderlijn met wervelkolom waardoor in zeven bochten kracht stroomt.

Mark Sluijter studeerde klinische psychologie in Leiden. Mark is opgeleid tot Gezondheidszorgpsycholoog en volgde de 4 jarige opleiding tot Hypnotherapeut bij de NVvH. Hij werkte 10 jaar in de tweedelijns psychiatrie.
Hij schermde van z'n 9e tot z'n 19e jaar, waarvan zes jaar in de nationale ploeg. Hij zocht enkele jaren zijn weg via Aikido, Jiu Jitsu, Kiokushinkai en Shotokan Karate en Wing Chun tot hij in 1988 zijn leraar ontmoette. Sinds '88 krijgt hij intensief privé les in Tai Chi Chuan en Wing Chun Kung Fu. In 2000 kreeg hij toestemming van zijn leraar om les te geven. Sinds 2001 leert Mark daarbij Chi Kung van Master Luke Chan uit Zongshan, China. In 2002 besloot hij te stoppen met zijn werk in de psychiatrie en zich volledig aan trainen en lesgeven te wijden.
Mark is getrouwd met Malaika en ze hebben drie kinderen: Tim, Lara en Lehte.
Naast zijn zoon Tim, zijn er Dao Lu trainers binnen en buiten Den Haag bij wie je Dao Lu kunt trainen.

Tim Sluijter, Fysiotherapeut, heeft de krijgskunst met de paplepel binnen gekregen. Opgegroeid in de kwoon, weet hij niet beter dan dat denken, voelen en doen één zijn. Tim geeft, naast zijn werk als fysiotherapeut, Dao Lu privélessen in Den Haag. Hij geeft met regelmaat groepstrainingen bij Fire Dragon, leidde eerder een zelfverdedigingstraining voor kinderen en verzorgde ruim twee jaar lang dagelijkse Dao Lu training bij Triora verslavingszorg.

Malaika Sluijter-Wentink is de stille kracht van Fire Dragon. Met gevoel voor de natuurlijke weg zorgt ze voor rust en harmonie in ons trainingshuis en is ze betrokken bij alle aspecten van de school, behalve het lesgeven zelf. Ze leefde van haar 8ste tot haar 12de op de Filippijnen, studeerde een jaar geneeskunde in Leiden en rondde in Utrecht haar studie Taal- en cultuurstudies met als specialisatie Kunstbeleid en -management af. Ze werkte o.a. voor het zijde bedrijf van haar moeder en traint, net als alle leden van ons gezin, regelmatig Dao Lu. Ze heeft enige roem verworven met haar maaltijden tijdens workshops en zomertrainingen. Naast haar werk bij Fire Dragon werkt zij freelance als projectmanager voor Stichting Huis van Gedichten.


-------------------------------------------

Fotografie: Gregor Servais