Lu Kung FuLu Kung Fu staat voor Dao Lu solo en partner training voor het oplossen van conflicten en zelfbescherming. In Lu Kung Fu komen alle aspecten van Dao Lu bij elkaar; het thuiskomen van Chi Kung, het je verbinden met anderen zoals in Tai Chi en het ontwikkelen van natuurlijk leiderschap door het oplossen van conflicten, geweldloze communicatie en zelfbescherming (Lu).

Lu-training Lu Kung Fu is een versmelting van Tai Chi Chuan en Wing Chun Kuen. Moderne krijgskunst om conflicten te voorkomen of, indien onvermijdelijk, deze met een minimum aan geweld te beëindigen.

Zelfverdediging volgens de Dao Lu-methode leert je jezelf effectief te beschermen tegen duwen, trekken, vastpakken, slaan en schoppen. Jezelf actief verweren zonder de ander onnodig pijn te doen of te beschadigen. Snel en krachtig reageren zonder agressief te worden. Passend reageren op dreiging, schelden, aanvallen, zonder 'overkill'. Lu Kung Fu betekent: door training ontwikkelde vaardigheid (Kung Fu) in meegaan met de flow (Lu).

Lu, een volledig geïntegreerde trainingsmethode Dao Lu is een praktische methode die, geworteld in eeuwenoude Taoïstische krijgskunst, zeer geschikt is voor ons moderne leven. Dao Lu traint niet alleen lichamelijke vaardigheden, maar ontwikkelt ook je psychische vermogen om conflicten op te lossen. Met Dao Lu zoek je op gevoel je weg zonder te botsen met anderen en zonder je eigenheid te verliezen. Dao Lu is een weg naar innerlijke rust, naar helder oordelen en beslissend handelen.


Verder lezen?
www.chicentre.nl

Blog: Dao Lu: Flow with the Go

Video's:
Pak Sau Drill
Wax on Wax Off
Stokaanvallen
Lu Kung Fu Youth Lesson
Dummy
Chi Sau Sebastiaan & Irène