Lu Kung Fu

Lu Kung Fu is een versmelting van Tai Chi Chuan en Wing Chun Kuen. Moderne krijgskunst om conflicten te voorkomen of, indien onvermijdelijk, deze met een minimum aan geweld te beëindigen.

Lu-training Zelfverdediging volgens de Lu-methode leert je jezelf effectief te beschermen tegen duwen, trekken, vastpakken, slaan en schoppen. Jezelf actief verweren zonder de ander onnodig pijn te doen of te beschadigen. Snel en krachtig reageren zonder agressief te worden. Passend reageren op dreiging, schelden, aanvallen, zonder 'overkill'. Lu Kung Fu betekent: door training ontwikkelde vaardigheid (Kung Fu) in meegaan met de flow (Lu).

Lu, een volledig geïntegreerde trainingsmethode Lu is een praktische methode die, geworteld in eeuwenoude Taoïstische krijgskunst, zeer geschikt is voor ons moderne leven. Lu traint niet alleen lichamelijke vaardigheden, maar ontwikkelt ook je psychische vermogen om conflicten op te lossen. Met Lu zoek je op gevoel je weg zonder te botsen met anderen en zonder je eigenheid te verliezen. Lu is een weg naar innerlijke rust, naar helder oordelen en beslissend handelen.


Verder lezen?
www.chicentre.nl

Blog: Dao Lu: Flow with the Go

Video's:
Pak Sau Drill
Wax on Wax Off
Stokaanvallen
Lu Kung Fu Youth Lesson
Dummy
Chi Sau Sebastiaan & Irène